Acest website utilizeaza cookie-uri. Acestea sunt folosite pentru a imbunatati experienta de navigare. Continuand navigarea, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre: Politica de confidentialitate
Talent Acquisition Trends in 2023
dupa un studiu realizat de Korn Ferry
06-12-2022
Din recent publicatul studiu "The future of talent acquisition" by Korn Ferry (link la finalul articolului) am selectat doua idei interesante din cele sapte directii pe care piata recrutarii de talente se pare ca le va urma in 2023.

In proiectele de consultanta in recrutarea targeta si executive search pe care echipa Remarkabil Consulting le-a desfasurat in 2022, am descoperit ca aceste doua directii sunt deja valide pe piata fortei de munca din Romania.
We’re migrating from work-life imbalance to work-life integration

"Work-life integration" pare sa devina caracteristica definitorie a job-urilor care se desfasoara in regim hybrid sau remote, dar si o cerinta pe care am intalnit-o din ce in ce mai des la potentialii candidati pe care i-am abordat in proiectele noastre. Desi ar parea normal ca aceasta cerinta sa fie intalnita mai ales la roluri entry sau cel mult middle-management, am descoperit ca ea a aparut indiferent de senioritatea rolului pentru care clientii nostri recrutau.
Pentru angajati, pandemia a facut destul de dificila adaptarea la sistemul #workfromhome (lucrat de acasa), acestia fiind pusi in situatia de a-si ajusta modul de lucru astfel incat sa poata include si viata personala in imaginea de ansamblu. 
Acum, revenirea la comportamentele pre-pandemice pare a fi perceputa ca un efort inutil sau ineficient pe care multi angajatii nu sunt dispusi sa-l faca. Procesul de schimbare, in general, este unul extrem de neplacut pentru multi dintre noi. A le cere angajatilor sa faca acest lucru de doua ori intr-un timp atat de scurt reprezinta un efort pe care unii nu sunt dispusi sa-l mai faca.

Executives and professionals for (short-term) hire

In Romania, acest trend este deocamdata, mult mai vizibil la nivel de roluri extrem de specifice/specializate. Pentru aceste roluri (IT, inginerie de toate felurile, agricultura etc.), angajatii cu calificarile respective si care inca se mai afla pe piata muncii din Romania, au ajuns sa fie "licitati" de angajatori care, fara astfel de specialisti, se afla in imposibilitatea de a-si implementa strategiile de business.
Mai nou, acesta abordare a inceput sa fie folosita si la roluri executive. Generatiile de executivi crescute incepand cu 1990 in multinationalele din Romania s-au transformat de-a lungul timpului in generatiile de antreprenori si consultanti de business (eu ma includ in aceasta categorie) care din motive extrem de plauzibile, nu mai vad apartenenta la o multinationala ca fiind un deziderat. 
Asa cum spune studiul Korn Ferry, citez: "... 21% dintre profesionistii cu rol interimar au spus ca prefera flexibilitatea, 48% ca le place sa-si foloseasca abilitatile pentru a rezolva probleme unice, iar 26% au spus ca doresc o pauza de la traditionalul stil de viata corporatist."

In acest context, in 2023 si nu numai, o strategie a fortei de munca dezvoltata inteligent pentru a sustine strategia de business a companie, ramane un atu competitiv important pentru companiile moderne.
© 2023 SMD Remarkabil Consulting SRL - Toate drepturile rezervate

Pentru orice oferta de servicii personalizata sau daca ai intrebari, ne poti contacta la office@remarkabil.ro

Pe site-ul nostru, platile online sunt procesate in siguranta de platforma: