Acest website utilizeaza cookie-uri. Acestea sunt folosite pentru a imbunatati experienta de navigare. Continuand navigarea, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre: Politica de confidentialitate
Cronica unei conferinte offline
Employer Branding Conference - Aprilie 2023 - by Evensys
Lucrand in recrutare, am de-a face extrem de des cu imaginea de angajator pe care clientii mei o au pe piata muncii din Romania. 

Prima intrebare pe care marea majoritate a candidatilor pe care ii abordez mi-o adreseaza este: “Cine este angajatorul pentru care recrutezi?"
CITESTE ARTICOLUL
Talent Acquisition Trends in 2023
dupa un studiu realizat de Korn Ferry
Din recent publicatul studiu "The future of talent acquisition" by Korn Ferry (link la finalul articolului) am selectat doua idei interesante din cele sapte directii pe care piata recrutarii de talente se pare ca le va urma in 2023.

In proiectele de consultanta in recrutarea targeta si executive search pe care echipa Remarkabil Consulting le-a desfasurat in 2022, am descoperit ca aceste doua directii sunt deja valide pe piata fortei de munca din Romania.
CITESTE ARTICOLUL
NOU! Recrutare Targetata si Executive Search
Servicii de recrutare pentru Afacerile Mijlocii si Mici
Ne face placere sa anuntam ca de la 1 Septembrie 2022 vom introduce in protofoliul nostru un nou serviciu ce are la baza practici moderne de HR: serviciul de Recrutare Targetata si Executive Search dedicat Afacerilor Mijlocii si Mici. 
In acest articol poti gasi informatii despre noul serviciu si despre cum poti intra in legatura cu noi pentru a-ti oferi detalii specifice.

CITESTE ARTICOLUL
Descopera Personalitatea Candidatilor
Un element critic in procesul decizional al angajatorilor
Alaturi de abilitati si experienta, PERSONALITATEA a reiesit ca fiind un element critic in 70% din procesele decizionale ale angajatorilor, cu mult inaintea educatiei (18%) si a aspectului (7%).
Atunci cand companiile evalueaza candidatii pentru diferite job-uri, ei cauta oameni cu o anumita personalitate. Ei vor sa stie daca ai calificarea si experienta necesara pentru un anumit rol, dar vor sa vada si daca te vei potrivi cu cultura companiei.
CITESTE ARTICOLUL
How to avoid bad hires and increase the interview success rate?
The screening and recruitment platform videoCV.io/ro
Which of the following is an important strategic goal for your recruiting team?
- Improve by up to 80% the interview success rate
- Decrease by at least 30% the employment completion time
- Decrease by at least 25% of the costs per recruitment
CITESTE ARTICOLUL
The Hybrid Hiring Is The New Norm
Video Screening For Recruiters and Staffing Companies
"In the same way that a hybrid workforce of onsite and remote employees will become the standard, a hybrid hiring process that combines virtual and in-person elements will become the norm.”*

The current global context has forced many recruiters or staffing companies to include video in their processes. 
CITESTE ARTICOLUL
When is the best time to invest in your team’s development?
Team and People Development
ANYTIME - that’s the best time to invest in your team’s development, no matter if you are a start-up in its early stages or a well-established business. 
But is this a strategically viable option for both, start-ups and well established businesses, considering that the priorities, the budgets and the needs are different?
The answer is YES, it is viable because the people in your team are a critical competitive advantage that will help your business thrive.
CITESTE ARTICOLUL
Creative and Talented
Alexandra Stefanescu - University Pitch Video
Today I’d like to introduce to you, Alexandra. She is joining a group of young and talented people I had the honour to work with. This group is becoming larger every day.

She is a talented creative business professional preparing to graduate from NHL Stenden University of Applied Sciences. 
CITESTE ARTICOLUL
Talent si Pasiune
Video CV - Florin Pricope
Florin este unul dintre castigatorii pachetului complet de servicii Video CV la concursul “Fii remarkabil!”, organizat pe LinkedIn de remarkabil.ro.

Intalnirea cu Florin nu a facut decat sa-mi confirme ca inca exista oameni extrem de talentati si de pasionati de ceea ce fac in Romania, indiferent de domeniul in care activeaza. 
CITESTE ARTICOLUL
NOU! University Pitch Video (UP! Video)
Iesi din multime! Fii remarkABIL!
Sub umbrela “Stand out from the crowd” sub care am lansat si celelalte pachete de servicii, astazi lansam UP! Video (acronimul pentru University Pitch), un pachet ce-si propune sa sprijine liceenii si studentii sa treaca la nivelul urmator. 

University Pitch Video este un format menit sa sprijine atat elevii din ultimul an de liceu in procesul de aplicare la Universitati, dar si studentii care vor sa intre pe piata muncii si carora ne dorim sa le facem cat mai usoara aceasta experienta.
CITESTE ARTICOLUL
Angajez OAMENI si nu RESURSE UMANE
Snack Informativ
“In compania noastra lucreaza OAMENI si nu RESURSE UMANE. Noi stim ca oamenii care aplica la un job sunt diferiti, precum degetele de la o mana. 
Si tot precum degetele de la o mana, fiecare om are calitatile lui, iar noi vrem sa le intelegem cat mai bine inainte de a lua o decizie de angajare.”

Ai vrea sa lucrezi pentru o companie al carui brand de angajator este construit avand la baza abordarea aceasta?
CITESTE ARTICOLUL
Fii Remarkabil!
Concurs Giveaway LinkedIn - Regulament, Conditii, Castigatori
FELICITARI CASTIGATORII CELOR 4 PACHETE COMPLETE 
Pachetul 1 & pachetul 2 - Florin Pricope / Mustea Gheorghe
Pachetul 3 & pachetul 4 - Viviana Sandor / Diana Toma

Rezultatele tragerii la sorti sunt disponibile pana la 1 Martie 2021 pe Random.org, accesand link-ul de la finalul regulamentului.
Aici poti gasi regulamentul concursului "Fii Remarkabil!" din 25-29 Ianuarie 2021.
CITESTE ARTICOLUL
Un pachet de experiente de dezvoltare personala
Snack Informativ
Daca va veti uita la cum se desfasoara astazi procesele de recrutare practicate de foarte multi angajatori, le-ati putea foarte usor compara cu un blind date. 

Da, cu o intalnire pe nevazute inaintea careia, candidatul si angajatorul comunica doar printr-un document pdf sau word, iar pe baza informatiilor din acel document decid sa-si planifice o intalnire fata in fata.
CITESTE ARTICOLUL
Snack-uri Informative despre Videosume
INTRO
Videosume, conceptul pe care remarkabil.ro l-a lansat in premiera in Romania, este genul de produs destul de greu de digerat, asa la prima vedere, dar oare ce este acceptat cu bratele deschise atunci cand te scoate din zona de confort?

Amintiti-va cat de greu au digerat unii trecerea de la telefonul mobil cu tastatura la cel cu ecran tactil :)
CITESTE ARTICOLUL
Stii sa-ti legi sireturile?
Lectii despre schimbare
Uneori, un mic avantaj, candva, in viata, poate produce rezultate extraordinare ulterior” - Terry Moore - TED 2005 - How to tie your shoes 

Schimbarea este unul dintre cele mai neplacute procese prin care un individ, societatea sau o organizatie trebuie sa treaca pentru a evolua.
Asta imi spunea unul din mentorii mei de fiecare data cand, odata cu inceperea unui proiect nou, fie el personal sau profesional, o stare de “blue monday” reusea sa-mi distruga optimismul.
CITESTE ARTICOLUL
Candidatul Anonim
Iti cauti un job nou? Un Video CV te va ajuta sa nu fii un alt candidat anonim!
De ce am decis sa lansam pe piata din Romania conceptul Video CV?

Am trecut prin suficiente procese de recrutare si am discutat cu destul de multi manageri despre acest proces de-a lungul timpului pentru a intelege ca, de fapt, procesele traditionale de recrutare, bazate pe CV-ul traditional, vor rezista in forma actuala doar pentru un anumit tip de roluri (in special cele executive).

CITESTE ARTICOLUL
Ce alegi: Talent sau Pasiune?
Din culisele rolului de manager
Rolul de manager este un rol ravnit de multi, insa am observat ca in multe situatii, cei care aspira la un astfel de rol privesc intreg scenariu doar din punctul de vedere al beneficiilor pe care le vor avea (salariu, bonusuri, masina etc.) si nu si din punctul de vedere al responsabilitatilor pe care rolul le are atasate. 

Am decis sa scriu o serie de articole din culisele rolului de manager prin care voi incerca sa fac putina lumina in ceea ce priveste setul de responsabilitati ale managerilor si felul in care acestea sunt traite de cei care se afla in astfel de roluri. 
CITESTE ARTICOLUL
Descoperitorul de Talente
Care sunt cele 4 elemente necesare pentru a avea succes?
Descoperitorul de talente si cautatorul de aur au foarte multe lucruri in comun. 
Ambii cauta ceva rar, valoros si ravnit de multa lume, in locuri in care nu multi s-ar aventura sa faca asta. Sunt condusi de pasiune si sunt ajutati intotdeauna de intuitie (fler).

La fel ca si unui cautator de aur, unui descoperitor de talente ii este destul de greu sa stie cu precizie de la inceput daca materialul cu care va lucra va avea acel lucru valoros pe care-l cauta el. 
CITESTE ARTICOLUL
Video CV
Ce este si cum imi pot face un Video CV?
VIDEOSUMÉ este un concept propriu si, credem noi, unic de coaching in cariera in Romania.

Este o combinatie perfecta de sesiuni individuale de coaching si training si sesiuni practice si de feedback, a carei finalitate poate fi reprezentata prin cel putin doua formate originale:  
- Video CV (video prezentare personala) 
- Video Business Card.
CITESTE ARTICOLUL
Cultura organizationala si schimbarea
Cum poate fi influentat un proces de schimbare?
Un vechi crez budist promoveaza ideea ca frumusetea paunilor provine din otrava plantelor otravitoare pe care acestia le mananca. 

Se pare ca niciun alt animal nu poate manca acele plante, insa paunii, in loc sa fie otraviti, transforma otravurile in culorile frumoase si vibrante ale penajului lor.

O atitudine ca a paunului in fata situatiilor neasteptate, dificile si provocatoare au avut si multe dintre echipele din care am facut parte. 
CITESTE ARTICOLUL
© 2023 SMD Remarkabil Consulting SRL - Toate drepturile rezervate

Pentru orice oferta de servicii personalizata sau daca ai intrebari, ne poti contacta la office@remarkabil.ro

Pe site-ul nostru, platile online sunt procesate in siguranta de platforma: